بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمته وبركاته
احلى الاكلات المصريه الى كل العرب لما بيجو مصر بيحبوها وليها مذاق خاص هى
المحاشى سواء كانت بالكروم او الخص او الكوسه او البذنجان او ورق العنب فهى شهيه جدا
اول شى بتجبى القدير لو هتعملى كيلو ارز يبقى كيلو الا ربع طماطم وعدد 2 بصله كبيره وعدد 4 خضرا عباره عن شبت وكسبره وبقدونس ونصف كيلو لحمه مفرومه وورق العنب
اول شى بتعمليه بتجهزى التسبيكه عاديه جدا مثل تسبيكه المكرونه الايطالى وبتسلقى ورق العنب بتكون التسبيكه جهزت وانت عسلتى الارز بتضعلا الارز على التسبيكه والخضراء بتقطعيها قطع صغيره جدا وبتغسليها وبتضعيها مع الارز على التسبيكه وتقلبيها على نار هادئه حتى تمتزج مع بعضها ثم تحشى ثم تنزليها من على النار بتكونى عصجتى الحم المفروم وتضعيه عليها ثم تحشى هذه الخلطه داخل ورق العنب اوالكروم او الكوسه او البذنجان زى ما تجبى وترصيه فى اناء غويط وتسقيه بشربه بتغلى حتى ان الشربه لا تصل الى رائس اول صف رسيتيه وتولعى عليها النار حتى تتشرب الشربه وبكد بيكون استوى وبالهنا والشفا